Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Sud Vest Oltenia este formata din judetele
Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt şi Valcea


Prezentare

          Prin Prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 3 - Imbunatatirea infrastructurii sociale, Domeniul major de interventie 3, cele 5 judete ale Regiunii de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia beneficiaza de o alocare financiara totala de 13,94 milioane Euro destinata imbunatatirii capacitatii de raspuns in situatii de urgenta la nivelul regiunilor de dezvoltare prin reducerea timpului de interventie pentru acordarea primului ajutor calificat si pentru interventii in situatii de urgenta. Astfel, in data de 08.04.2008 a fost constituita Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Sud Vest Oltenia (A.D.I. SV Oltenia), solicitant eligibil al finantarii conform Ghidului Solicitantului, formata din cele 5 judete ale regiunii reprezentate de consiliile judetene Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si respectiv Vâlcea. Scopul constituirii acestei asociatii a fost solicitarea finantarii nerambursabile pentru achizitionarea in comun a echipamentelor pentru interventii in situatii de urgenta si furnizarea in comun a serviciului public de interventii in situatii de urgenta la nivelul intregii regiuni.
         Ca urmare, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Sud-Vest Oltenia a implementat urmatoarele proiecte: "Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta in regiunea Sud Vest Oltenia", in valoare totala de 51.125.806,71 lei, conform contractului de finantare nr. 598/ 27.11.2009, cod SMIS 10954. Prin proiect s-au achizitionat 44 echipamente specifice pentru interventii in situatii de urgenta, dupa cum urmeaza:

Autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma - 21 buc.

                Autospeciale de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic) - 2 buc.
                Autospeciale pentru descarcerari grele - 5 buc.
                Autospeciale complexe de interventie, descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta - FRAP - 15 buc.
               Centru mobil de comanda si control - 1 buc.

        Extinderea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta in Regiunea Sud - Vest Oltenia", in valoare totala de 18.173.670,11 lei, conform contractului de finantare nr. 3600/ 28.12.2012, cod SMIS 39293.

Prin proiect s-au achizitionat 10 echipamente specifice pentru interventii in situatii de urgenta, dupa cum urmeaza:

               Autospeciale de interventie si salvare de la inaltime - 5 buc.
               Autospeciale complexe de interventie, descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta FRAP - 5 buc.

        In prezent se afla in implementare proiectul "Optimizarea capacitatii de interventie in situatii de urgenta in Regiunea Sud - Vest Oltenia", in valoare de 6.339.199,99 lei, conform contractului 4773/ 31.10.2014, cod SMIS 54042. Prin proiect s-au achizitiona urmatoarele echipamente:

Autovehicule cu senile/roti tip UTV cu capacitate marita de trecere - 5 buc:

               Autofreze de zapada - 3 buc.
               Autospeciale complexe de interventie, descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta - FRAP - 2 buc.

 

 

 

Inchide